یخچال آزمایشگاهی یکی از تجهیزات اساسی آزمایشگاه میباشد. از این یخچال ها جهت نگهداری اغلب فراورده های زیستی ، کیت های تشخیصی و همچنین اکثر داروها ،مواد شیمیایی و آزمایشگاهی ، خنک سازی نمونه ها یا نگهداری نمونه های آزمایشگاهی در شرایط دمایی خاص استفاده می شود.
شامل واحدهای برودتی هستند که برای نگهداری از پلاسمای خون و سایر فرآورده های خونی و همچنین واکسن ها و سایر تجهیزات پزشکی یا دارویی هستند.
یخچال های آزمایشگاهی با یخچال های استاندارد که در خانه ها یا رستوران ها استفاده می شوند تفاوت دارند زیرا باید کاملاً بهداشتی و کاملاً مطمئن باشند.
چرا که برای نگهداری این مواد ممکن است مشکلات متعددی به وجود بیاید مثل تغییر فعالیت بیولوژیکی به دلیل نوسان دمایی و یا خطرهای شیمیایی اعم از آتش و انفجار و برای این که با این مشکلات برخورد نکنیم از یخچال های آزمایشگاهی استفاده می کنیم.
این یخچال ها در تمام آزمایشگاه های درمانی، پژوهشی و صنعتی استفاده می شود.
انواع مختلف محصولات برودتی که در آزمایشگاه ها استفاده میشوند :
انواع یخچال آزمایشگاهی
در آزمایشگاه های بالینی انواع مختلفی از این مدل دستگاه وجود دارد که در ذیل نام برده شده است :
بدون برفک
دارای دیتا لاگر
یخچال دارویی
فریزر های آزمایشگاهی
فریزرهای صندوقی
جدار داخلی اکثریخچالها از پلی اورتان با دانسیته بالا ساخته شدهاند. زیرا این ماده در برابر تبادل دمایی عایق بسیار خوبی میباشد و مقاومت بالایی دارد، همچنین سطح داخلی آن از جنس abs میباشد که به علت داشتن سطحی صیقلی، نظافت آن نیز بسیار راحت نموده است.
این یخچالهای باید دارای طبقات متعدد با ابعاد گوناگون باشند. این طبقات باید دارای استحکام قابل قبولی باشند تا مانع از واژگونی ظروف شوند. کنترل دما در یخچالهای امروزی به صورت دیجیتال انجام میشود.
یکی دیگر از ویژگی های این یخچال ها این است که در آن دما با دقت نمایی بالا توسط سیرکولاسیون کنترل می شود که سبب تثبیت دما درتمام نقاط یخچال می شود.
برای اینکه خطر آلودگی باکتریایی را به حداقل برسانند ، باید دمای ثابت را حفظ کنند. برای رسیدن به مقدار بالایی از دقت ، یخچال و فریزر آزمایشگاهی نیاز به گردش هوا دارند. به همین دلیل این دستگاه ها یک فن سیرکولاسیون برای حفظ دمای یکنواخت در همه زمان ها دارند.
یخچال آزمایشگاهی چیست؟
یخچال در آزمایشگاه یکی از مهمترین تجهیزات است. وظیفه آن نگهداری سیالات و مواد مختلف در یک محیط کنترل شده (فضای سردخانه) است، به گونه ای که هر چه دما کمتر باشد، فعالیت شیمیایی و بیولوژیکی کمتری دارد. برای دستیابی به این امر لازم است دمای داخلی یخچال کمتر از دمای محیط باشد.
در هنگام باز شدن درب یخچال، فن دستگاه از مدار خارج میشود و باعث جلوگیری از دمیدن هوای سرد یخچال به بیرون میشود.
این یخچال دارای محفظه های جداگانه ای برای جلوگیری از آلودگی متقاطع هستند و می توانند مواد خاص پزشکی مانند خون یا واکسن را در خود جای دهند.
کاربرد یخچال آزمایشگاهی چیست؟
اگرچه شناسایی آن می تواند ساده باشد، اما یخچال آزمایشگاهی وظیفه اصلی حفظ صحیح هر نوع ماده، اعم از مایع یا همگن را دارد، به طوری که هنگام انجام آنالیزها، نتایج را به درستی تولید می کنند.
این عناصر آزمایشگاهی که کمک زیادی به مدیریت و حفاظت از مواد می کنند، باید در هر آزمایشگاهی، هرچند کوچک، ضروری و حیاتی تلقی شوند.
باید به خاطر داشته باشید که عنصر اصلی برای این کار دمای پایین است، بنابراین، باید بدانید که برای چیزی که می خواهید نگه دارید کافی است، آن را به طور موثر انجام دهید.
یخچال آزمایشگاهی چه ویژگی های خاصی دارد؟
مهم است که بدانید یک یخچال آزمایشگاهی چگونه تشکیل شده است، به این ترتیب شما قادر خواهید بود هر یک از عملکردها، قطعات و عناصر آن را شناسایی کنید و شما را به طور کامل با کاربرد آن آشنا کنید.
یخچال آزمایشگاهی از یک اواپراتور تشکیل شده است، همچنین می توانید یک کابینت نگهداری را مشاهده کنید که می توانید هر یک از مواد یا نمونه ها را در آن قرار دهید و در نهایت، ترموستاتی که به شما امکان می دهد دما و سیستم خنک کننده را کنترل کنید.
معمولاً اواپراتور را می توان در بالای کابینت یخچال پیدا کرد، برای اینکه بدانید یخچال در حال استفاده است، مشخص می کند که اواپراتور زیر ۰ درجه سانتیگراد است، حتی اگر در صورت رسیدن به دمای ۵ درجه سانتیگراد نگران نباشید. ۳۰ درجه سانتی گراد
به عبارت دیگر، کابینت فضایی در زیر اواپراتور دارد که می توانید قفسه هایی را برای نگهداری نمونه ها یا مواد در آن قرار دهید. به طور کلی یخچال آزمایشگاهی ظاهری شبیه به یخچال خانگی دارد، بنابراین تشخیص آن و دانستن عملکرد آن چندان پیچیده نخواهد بود.
برای عملکرد صحیح یخچال آزمایشگاهی خود چه نکاتی را باید در نظر بگیرید؟
هر یک از یخچال هایی که در آزمایشگاه پیدا می کنید، اهمیت زیادی دارند. با تشکر از آنها، می توانید مواد منشاء بیولوژیکی و معرف را حفظ کنید. به این ترتیب تحلیل ها و مطالعاتی که انجام خواهد شد بهینه خواهد بود.
توجه به این نکته ضروری است که برای عملکرد بهتر یخچال ها باید در محیطی خنک و دارای تهویه قرار گیرند. حداقل باید یک پنجره وجود داشته باشد تا از گرم شدن منطقه جلوگیری شود.
به یاد داشته باشید که فعالیت شیمیایی و بیولوژیکی مواد با افزایش دما به میزان قابل توجهی افزایش می یابد، بنابراین نگهداری نمونه ها برای هر آزمایشگاهی حیاتی است، در غیر این صورت نمونه ها خواص خود را تغییر داده و تجزیه می شوند.
تکنیک تبرید از طریق پدیدهای تولید میشود که مربوط به فیزیک انتقال حرارت است که میتواند با فشردهسازی یا جذب ارائه شود. یخچال کمپرسور معمولاً در مکان هایی استفاده می شود که برق ثابت است، در حالی که یخچال جذبی زمانی استفاده می شود که برق وجود ندارد.
ابزارها یا تجهیزاتی که در آزمایشگاه یافت می شوند، برای هر یک از فرآیندها عملکرد حیاتی دارند، در واقع برای عملکرد صحیح یک آزمایشگاه ضروری هستند.
نکات نصب یخچال آزمایشگاهی
هنگام نصب یخچال آزمایشگاهی در فضاهای خود، باید یک سری توصیه ها را رعایت کنید. به منظور نگهداری صحیح از تجهیزات توصیه اصلی من این است که آن را کاملاً دور از هر گونه اشعه آفتاب نگه دارید، به این ترتیب عملکرد آن بهینه ترین خواهد بود.
علاوه بر این، شما باید آن را حداقل در فاصله ۱۵ سانتی متری از دیوار قرار دهید، این امر به گردش هوا کمک می کند، بنابراین تضمین می کنید که عمر مفید آن تا حد امکان ادامه
تعمیر یخچال آزمایشگاهی
شرکت ثامن سرویس آریا با داشتن سالها تجربه در زمینه ساخت ، تعمیر و اورهال سیستمهای سرمایشی گزینه مناسبی جهت تعمیر یخچال فریزر آزمایشگاهی برای شما میباشد.